دسته بندی ها

7 مقاله
8 مقاله
4 مقاله

تاثیر قهوه صبحگاهی بر سلامت قلب

6 روز پیش5 دقیقه 16 ثانیه

اگر به دنبال یک دلیل علمی دیگر برای آغاز روز خود با قهوه هستید، تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که قهوه را در ساعات ابتدایی روز مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که در طول روز قهوه می‌نوشند یا اصلاً قهوه نمی‌خورند، با خطر کمتری برای مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و همچنین مرگ و میر کلی مواجه هستند. این پژوهش نوآورانه، نخستین مطالعه‌ای است که به الگوهای زمانی نوشیدن قهوه می‌پردازد و نرخ مرگ‌ و‌ میر بر اساس زمان نوشیدن قهوه را بررسی می‌‌کند.

نوشیدن قهوه به‌طور گسترده‌ای به‌خاطر فواید سلامتی‌اش شناخته شده است؛ از کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ گرفته تا تقویت سلامت قلب. از طرف دیگر، مصرف قهوه می‌تواند بر الگوهای خواب تاثیر منفی بگذارد و باعث بروز احساسات بی‌قراری و اضطراب شود. تحقیقات اغلب بر روی میزان استفاده از قهوه تمرکز داشته‌اند؛ مثلاً اینکه چند فنجان قهوه زیاد محسوب می‌شود؟ اما اطلاعات بسیار کمتری در مورد تأثیر زمان مصرف قهوه بر سلامت وجود دارد. دکتر لو چی گفته است که نوشیدن قهوه در صبح ارتباط بهتری با کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و مرگ و میر کلی نسبت به نوشیدن قهوه در طول روز دارد.

مصرف قهوه صبحگاهی

این مطالعه مشاهداتی شامل بیش از ۴۰ هزار بزرگسال از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه و بیش از ۱۰۰۰ بزرگسال از مطالعه اعتبار سبک زندگی زنان و مردان بود. هر دو نظرسنجی داده‌های سلامت و سبک زندگی را برای یک نمونه از بزرگسالان در ایالات متحده شامل می‌شوند، که شامل سوالاتی در مورد نوشیدن قهوه و کافئین است. تقریباً نیمی از شرکت‌کنندگان قهوه نمی‌نوشیدند، در حالی که باقی‌مانده به دو گروه بر اساس الگوی مصرف قهوه خود تقسیم شدند. حدود یک‌ سوم از شرکت‌کنندگان جزو گروه صبح‌گاهی بودند، به این معنی که بیشتر قهوه خود را قبل از ظهر مصرف می‌کردند و به ندرت در بعدازظهر یا شب قهوه می‌نوشیدند. گروه دوم، گروه تمام‌ روز ۱۶ درصد از شرکت کنندگان بودند که ترجیح می‌دادند قهوه را در طول روز و حتی تا شب مصرف کنند. فقط گروه نوشیدن قهوه صبحگاهی کاهش قابل توجهی در ریسک مرگ و میر کلی و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی نشان داد.

تاثیر قهوه بر سلامت قلب

در طول یک دوره پیگیری تقریباً ده ساله، محققان دریافتند افرادی که قهوه خود را در صبح مصرف می‌کردند، نسبت به کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند، ریسک کمتری در مرگ و میر کلی و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی داشتند. نسبت به افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، کسانی که قهوه خود را در صبح مصرف می‌کردند، ۱۶ درصد ریسک کمتری در مرگ و میر کلی داشتند، در حالی که ریسک مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ۳۱ درصد کاهش یافت. هیچ کاهشی در ریسک مرگ و میر برای کسانی که قهوه را در طول روز می‌نوشیدند مشاهده نشد.

دکتر توماس لوشر، متخصص قلب و مشاور بیمارستان‌های رویال برامپتون و هارفیلد در بریتانیا، توضیح می‌دهد که بدن یک چرخه روزانه از بیدار شدن، فعالیت و استراحت و در نهایت خواب دارد. قهوه صبحگاهی با این چرخه هماهنگ است، در حالی که مصرف مداوم قهوه، به ویژه در اواخر بعد از ظهر، خواب را مختل می‌کند. مقدار قهوه مصرفی در صبح همچنین بر سلامت قلب تاثیر داشت. نوشندگان قهوه صبحگاهی با مصرف متوسط و زیاد (دو تا سه فنجان یا بیشتر) کاهش بیشتری در ریسک مرگ و میر ناشی از بیماری‌ها داشتند. این ریسک در میان نوشندگان قهوه صبحگاهی سبک (یک فنجان یا کمتر) کمتر بود. محققان همچنین ریسک مرگ و میر مرتبط با سرطان را بررسی کردند، اما هیچ ارتباطی برای هیچ‌کدام از الگوهای مصرف قهوه پیدا نکردند.

نتایج این مطالعات

با وجود نتایج قانع‌کننده، این مطالعه محدودیت‌های متعددی دارد. برای مثال، نوشندگان قهوه صبحگاهی عمدتاً سفیدپوست و با درآمد خانوادگی بالاتر بودند، که این موضوع باعث می‌شود نتایج به راحتی قابل تعمیم به جمعیت‌های متنوع‌تر نباشد. دکتر آبها کندلوال، استاد پزشکی قلب و عروق در استنفورد مدیسین که در این مطالعه شرکت نداشت، اشاره کرد که به دلیل داده‌های مشاهداتی و خودگزارش‌شده، این مطالعه ارزش محدودی دارد. او گفته است که من فکر نمی‌کنم بتوان گفت زمان مصرف کافئین عامل مهمی در کاهش ریسک مرگ و میر است، هیچ پایه علمی قوی یا دقیق وجود ندارد. در بهترین حالت فقط یک ارتباط با مصرف قهوه وجود دارد.

مکانیسم اینکه چرا زمان مصرف قهوه می‌تواند بر مرگ و میر تأثیر بگذارد، نیز واضح نیست، چیزی که نویسندگان مطالعه اذعان دارند که خارج از محدوده کار فعلی‌شان بوده است. با این حال، زمینه‌های واضحی برای تحقیقات بیشتر وجود دارد. او گفت که مصرف قهوه در اواخر روز ممکن است خواب را مختل کرده و هورمون‌هایی مانند ملاتونین را تحت تاثیر قرار دهد که بر ریتم شبانه‌روزی بدن تاثیر می‌گذارند؛ این ممکن است تا حدی توضیح‌دهنده‌ی مشاهدات باشد. پس اگر شما یک نوشنده‌ی قهوه‌ی منظم هستید، سعی کنید مصرف قهوه را در بعدازظهر و شب محدود کنید. اگر روزانه ۲ فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشید، ترجیحاً بهتر است فقط در صبح بنوشید. از سوی دیگر، کندلوال گفت که هنوز برای ارائه توصیه‌ها بر اساس این تحقیق زود است.

او گفت که در بهترین حالت، می‌توان گفت اگر شما قهوه می‌نوشید، بهتر است آن را محدود به ساعات صبح کنید، اما این مطالعه برای بحث درباره علت و معلول طراحی نشده و قدرت کافی ندارد. فکر می‌کنم باید کارهای بیشتری انجام شود به روشی علمی‌تر و دقیق‌تر تا بتوانیم اظهار نظرهای قوی برای تغییر رفتارها داشته باشیم.

خلاصه‌ای از مقاله

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه در صبح می‌تواند خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش دهد. بر اساس این مطالعه، افرادی که قهوه خود را صبح می‌نوشند، نسبت به کسانی که قهوه نمی‌نوشند یا در طول روز قهوه می‌خورند، ۱۶ درصد کاهش در مرگ و میر کلی و ۳۱ درصد کاهش در مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی دارند. نوشیدن قهوه در صبح همچنین با بهبود سلامت قلب همراه است و مصرف دو تا سه فنجان قهوه در صبح تاثیر بیشتری در کاهش خطر مرگ و میر دارد. با این حال، این تحقیق محدودیت‌هایی دارد و نشان‌دهنده یک ارتباط است، نه علت و معلول. محققان معتقدند که مصرف قهوه در بعدازظهر و شب می‌تواند بر خواب و هورمون‌های بدن تاثیر بگذارد، که ممکن است باعث تغییرات منفی در ریتم شبانه‌روزی بدن شود. بنابراین، اگر قهوه می‌نوشید، بهتر است مصرف آن را به ساعات صبح محدود کنید.